Biljartclub De Deken : Gezellig en Sportief Biljarten

AUTO-onderdelenshop.be 
 
Update April 2, 2017 : Books - Boeken 
 EK 2017 Brandenburg
 Eddy Leppens Europees Kampioen Kader 47/2. Hij wint de finale 250 - 250 in 1 beurt en 2-0 in de shoot outs.
Frederic Caudron Europees Kampioen Bandstoten. Hij wint de finale van JP de Bruijn120 - 63 in 6 beurten.
Marco Zanetti Europees Kampioen Driebanden.  Hij wint de finale van Frederic Caudron 40 -  14 in 11 beurten.
Walter Bax behaalt zilver in de artistieke discipline en verliest nipt van de Turk Gumus in de finale.
Bryan Eelen greep de titel bij het vrij spel onder 17 jaar. In de finale versloeg hij de Nederlander Leon Dudink met 200-49 in 5 beurten.
 

BC De Deken is een biljartclub waar nog alle carambole-disciplines worden beoefend en waar gezelligheid en sportiviteit op de eerste plaats komen.  BC De Deken is een door de stad Antwerpen officieel erkende sportclub en biedt haar leden een veilige sportomgeving aan.

BC De Deken is aangesloten bij de KBBB (Koninkijke Belgische Biljartbond). Naast de individuele competities wordt er voornamelijk in ploegverband gebiljart in de NIDM (Nationale Interclub Driebanden Matchtafel) en de BWM (Beker Willy Meulders). Elk lid is vrij om al dan niet in competitieverband te spelen.  

Onze biljartclub werd opgericht in 2008 en is gevestigd in Taverne De Deken te Merksem op de hoek van de Bredabaan en de Oudebareellei. Vrijdagavond is de clubavond. In het lokaal zijn meerdere biljartverenigingen gehuisvest, van topclubs tot vriendenclubs. 

De prachtige biljartzaal achteraan telt 3 kleine (2m10) en 3 matchbiljarts. Vooraan staat nog een kleine biljarttafel (2m10). Met ploegen in 1ste en 2de nationale afdeling zie je in lokaal De Deken regelmatig wereldtoppers tegen elkaar uitkomen in het driebanden. 

De taverne en onze club zijn genoemd naar Pierre De Deken, muzikant en orkestleider die hier zaak hield. Gaston Berghmans heeft hier nog opgetreden in zijn jonge jaren, het standbeeld van Joske Vermeulen staat om de hoek.

 

 

Afbeelding invoegen

De biljartzaal van Taverne De Deken te Merksem

Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen